вход регистрация

Начало » Книги » Художествена литература » Деветият камък

Кайли Фицпатрик - Деветият камък

ID1582
ID Категория90
КатегорияХудожествена литература
ИмеДеветият камък
ISBN9789542809401
Година
Страници384
Автор(и)
ИздателCiela
Описание

Лондон, 1864 година. След загубата на родителите си Сара О’Райли се предрешава като момче, за да получи работа в редакцията на притежавания от Септимъс Хардинг вестник „Лондон Мъркюри”. Там се запознава с Лили Коречня, заможна вдовица, която списва вестникарска колонка за „изключителните жени”, и взема Сара под крилото си.

Лили е наета от лейди Синтия Хърбърт, за да й помогне в описа на великолепната й колекция скъпоценни камъни. Тя е особено поразена от няколко едри диаманта, собственост на махараджата на Бенарес, от които според думите на лейди Хърбърт предстои да се изработи специален амулет, наречен „наваратна”. Сред тях се намира и огненочервен диамант, оказващ неотразимо въздействие върху всеки, докоснал се до него.

Тогава в Лондон се случват две страховити убийства: първата жертва е митнически служител от пристанищните докове, а втората – бижутер от Хатън Гардънс. И двамата са удушени по сходен маниер. Слабоумният местен скитник Холи Джо е обвинен и в двете убийства, но нито Лили, нито Сара са убедени, че полицията е заловила престъпника. Изчезналите диаманти ги отвеждат в Индия, при страшния култ към богинята-разрушителка Кали.

Създаден06/06/2011 12:54:17
Обновен
Top Site Counter